пʼятницю, 29 травня 2020 р.




У тютюновому
 полоні



Всесві́тній день без тютюну  — встановлений у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров'я, відзначається 31 травня кожного року. В цей день по всьому світу проходять антитютюнові акції.

 У березні 2006 року Верховна Рада України ратифікувала Рамкову конвенцію ВООЗ з боротьби проти тютюну. Конвенція зобов'язує учасників вживати конкретних заходів, спрямованих на подолання тютюнової пандемії.

 Причиною появи боротьби з тютюнокурінням є передчасна смертність та хвороби в усьому світі, яким людство здатне запобігти. На сьогоднішній день, за даними звіту Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), від вживання тютюну щороку помирає понад 5 мільйонів людей; очікується, що до 2030 року ця цифра зросте до 8 мільйонів смертей щорічно. У Європейському регіоні тютюн винен у смерті близько 1,6 мільйона людей на рік.


Бібліотеками Кельменецької РЦБС до Міжнародного дня  боротьби з  тютюнопалінням були презентовані книжково-ілюстративні виставки.


 Бабинський філіал «Тютюн - повільна отрута»

Бернівський філіал «Здорове покоління- сильна держава»

Бурдюзький філіал «Гіркі плоди солодкого життя»

Комарівський філіал «Пачка цигарок – на той світ квиток»

Ленковецький філіал «Тютюнопалінню – НІ!»

Лівинецький філіал «Геть паління! Ми – здорове покоління»

Нелиповецький філіал «За хмарою тютюнового диму»

До вашої уваги відео-презентація
«14 фактів про куріння та цікаві наукові дослідження…»


Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...