пʼятницю, 15 травня 2020 р.


Європа – ключ до відкритого світу







 Європа – колиска культури і мудрості,
 Всім наукам початок вірний дала
 Всіх людей закликає до миру і людяності,
 Світло знань у країни усі принесла.

Традиційно у третю суботу травня в Україні відзначається День Європи.

       Цей день став символом нового початку, вільного та успішного
шляху, мирної співпраці між суверенними націями, що ґрунтується на спільних цінностях та спільних інтересах, миру, солідарності, демократії, добробуту людей та верховенства права. Прагнення до європейського рівня життя,  європейських цінностей і стандартів визначило європейський вибір нашої країни.
      Для українців це особливий день. Шість років тому, під час Революції Гідності, український народ довів, що Україна — це незалежна європейська держава. Прапори Європейського Союзу майоріли на наших барикадах поруч з національними синьо-жовтими прапорами. Нині прапори України і ЄС як символ нашого європейського вибору стоять поряд на українських блокпостах на лінії фронту.
     Віримо, що Україна у зовсім недалекому майбутньому стане повноправним членом Європейського Союзу, тому що Україна — це завжди Європа!
       Шановні користувачі, напередодні відзначення Дня Європи, Кельменецька ЦРБ пропонує вам познайомитись з шедеврами європейської літератури, а саме з найвідомішими книгами, які цього року святкують свій ювілей. Це книги, що йдуть крізь віки, книги, що витримали випробування часом. Роки, десятиліття, століття несуть вони мудрість людям. Цим книгам призначено було пережити століття, стати справжніми шедеврами, що покликані відображати великий літопис Життя. 

    



      425 років з часу публікації  всесвітньовідомої трагедія Вільяма Шекспіра  «Ромео і Джульєта» в якій розповідається про трагічне кохання двох молодих веронців із ворожих родин. Написана англійською мовою близько 1595 року. 










     «Королева Марго» – один з найвідоміших романів Олександра Дюма, який був виданий 175 років тому. Його читають і люблять у всьому світі. У творі описуються події середньовічної Франції, які відбуваються на тлі жорстких релігійних протистоянь між католиками і гугенотами, у тому числі Варфоломіївська ніч. Події відбуваються у Парижі та його околицях.









Одним з найреалістичніших романів польського письменника Генрика Сенкевича, є роман «Хрестоносці», який побачив світ 120 років тому. В ньому розповідається про жорстоке протистояння поляків і хрестоносців та романтичне кохання юної польської красуні і її відважного лицаря.











«Портрет Доріана Ґрея» – вершина проповідуваного Оскаром Вайлдом естетизму і водночас великої мистецької сили, відомий уже 130 років читачам всього світу блискучими афоризмами і вишуканістю мови.








       

       Знаменитий роман Вальтера Скота «Айвенго»,  ось уже двісті років улюблена книга дітей і дорослих у всьому світі. Це захоплююча розповідь про пригоди благородного лицаря Айвенго та його коханої леді Ровени, яким допомагає легендарний розбійник Робін Гуд. Автор зображує Англію славетних часів правління короля Річарда Левове Серце з її лицарськими турнірами і неприступними замками, де діють відважні герої й прекрасні дами.




     Тож, шановні користувачі, зробіть подарунок книжкам – прочитайте їх та пориньте у світ книжкових героїв, які протягом багатьох поколінь навчають нас бути людяними, сміливими, чесними і товариськими.







Немає коментарів:

Дописати коментар

                        Писанка – візерунчаста молитва   На порозі – Великдень. Свято ясне, барвисте, мов вишиті рушники, тепле, мов пас...