пʼятницю, 8 травня 2020 р.


Подвиг – вічний, пам'ять нетлінна,
вдячність – безмежна

І живуть у пам’яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни. 
Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти,
Закликають мир ясний і спокій,
      Як зіницю ока, берегти.                                                                                                                      В. Симоненко  

Шана за подвиг, вдячність за мир !

         У травні, у дні весняного буйноцвіття приходить до нас свято Перемоги, свято «зі сльозами на очах» ...
             Свято Перемоги – особливе свято – величне, вистраждане… Подвиг героїв – переможців у цій жахливій війні непідвладний часу, як й наша щира та безмежна вдячність їм – людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю.
             Велика ціна цієї перемоги – це мільйони загиблих та мільйони поранених, а скільки загиблих від тяжких ран в повоєнні роки, а мільйони зламаних людських долів…
          Відламки тих страшних подій й досі – протягом десятиріч ранять душі й серця наших людей, а події тої жахливої війни назавжди залишаться незагойною раною для теперішніх та майбутніх поколінь, болючим шрамом нашої пам’яті.
           Ми у вічному боргу перед ветеранами за їхню обірвану війною юність, за  невичерпну силу духу, за прояви незбагненної мужності, свідому самопожертву заради життя на землі.
        Події тих страшних днів не повинні згаснути в пам’яті народу, ми вшановуємо світлу пам’ять героїв, які віддали життя, низько схиляємо голови, пам’ять про них назавжди залишиться  в серцях багатьох поколінь, яку нащадки несуть у вічність.
             А ми, могутньою силою слова, безмежною силою інформації доносимо до умів та сердець величний подвиг українського народу у боротьбі за Перемогу. 
             З нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і 75-ої річниці Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні у читальному залі Кельменецької ЦРБ було розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Розгойдані дзвони пам’яті»

 На виставці представлені кращі книги воєнної тематики, документальні видання, спогади, художня література. Матеріали розкривають історичну правду про переможні та трагічні дні Другої Світової війни, змальовують образи учасників воєнних подій. Доповнюють виставку статті із книжково-періодичних видань, фронтові  знімки, солдатські  листи-трикутники. Зібранні документи несуть в собі мету  показати, якою великою ціною нашому народу дісталася Перемога і ще раз нагадати, що цей всесвітньо-історичний подвиг не згасне у віках, він назавжди залишиться у вдячній пам'яті людства.

     Бібліотекарі району також долучилися до відзначення цієї величної дати продемонструвавши книжково-ілюстративні виставки та тематичні полиці.

Івановецький філіал «Живе в народі пам'ять вічна»

Бернівський філіал «Так творилась Перемога»

Вовчинецький філіал «На шляху до Перемоги»

Вороновицький філіал «Війна у серці, в пам’яті, в книжках»

Грушовецький філіал
«Пам'ять серця. Пам'ять сивини.
 Пам'ять тих, хто не прийшов з війни»

Комарівський філіал «Жива пам'ять війни»

Лукачанський філіал «Священні дороги пам’яті»

Нелиповецький філіал «Шляхами подвигу і слави»

Подвір'ївський філіал «Подвиг. Перемога. Пам'ять»

Новоселицький філіал «І живуть у пам’яті народу його вірні
дочки і сини. Ті, що не вернулися з походів грізної, великої війни»

Слобідський філіал «Пам’ятаймо минули заради майбутнього»

Кельменецький філіал «Той біль війни із часом не минає»

Дністрівський філіал «Перемога в серцях поколінь»

Бурдюзький філіал «1939 - 1945 пам'ятаємо, пишаємось»

Зеленецький філіал «Згадаймо буремні ті роки»

        Нехай мир та злагода завжди панують у наших душах і серцях, нехай світлі травневі свята, присвячені  75-й річниці Перемоги та Дню пам’яті й примирення,  додадуть всім нам нових сил та натхнення для побудови сучасної європейської держави – України !

Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...