вівторок, 14 липня 2015 р.

                                         День  творчої   ініціативи
   Гарною  традицією в роботі бібліотек  району   стало  проведення   семінарів-практикумів в  сільських   філіях.
   Нещодавно у бібліотеці с.Бузовиця (завідуюча Шишковська О.Д.) було проведено день творчої  ініціативи ,,З вірою  в майбутнє  України: популяризація  літератури героїко - патріотичної  тематики у бібліотеках району”.
     Спочатку бібліотекарі були  присутні на  молебні у храмі  Різдва  Пресвятої Богородиці,  де настоятель отець ієромонах Ігнатій  благословив  їх  на  плідну  працю , порадив  завжди бути  чесними та відповідальними  перед собою та громадою. А далі - фахова подорож  по  бібліотеці с.Бузовиця , ознайомлення  з новоствореною  народознавчою  кімнатою  та дитячим  кутком. У ході семінару було наголошено про те,що бібліотеки  повинні  стати центрами  підтримки  громади  в умовах  воєнної кризи та допомагати  формуванню  у  сучасного  користувача   суспільно -громадських  позицій (директор РЦБС Н.Сливка),а також  надані  методичні  рекомендації  щодо популяризації  літератури героїко- патріотичної тематики, психологічно- правової  підтримки  читача , ролі бібліотечного  краєзнавства у створенні   національного світогляду молоді (Н.Гергелійник, М.Городецька, В.Дєдова, Л.Єрьоменко).
     Родзинкою  семінару  стала  національно -краєзнавча  світлиця  ,,Пишаємось своїм  селом та  бузовицьким  родом", на  яку були  запрошені  місцева  ткаля Симонишина  Надія, вишивальниці  Стаднійчук Світлана та Стаднічук Інна, які охоче  представили  свої  вишивки  та розповіли про те, що надихає їх на створення  прекрасних робіт. Хвилиною мовчання помянули присутні загиблих героїв Небесної сотні та АТО.  Рідним воїнів, які сьогодні знаходяться на східних рубежах нашої держави, а саме Віктора Донця, Анатолія Ткачишина,Олександра Макогонюка на згадку  про  зустріч    подаровано  квіти  та    ,, Біблії ”. Для  всіх  звучали  пісні  у виконанні  аматорів  художньої  самодіяльності села.
 Завдяки презентації фільму,,Бузовиця славна родом своїм”  присутні  ознайомились з організаціями та установами , що діють на території  Бузовицької сільської ради  та її славними жителями.


  






      

Немає коментарів:

Дописати коментар

                        Писанка – візерунчаста молитва   На порозі – Великдень. Свято ясне, барвисте, мов вишиті рушники, тепле, мов пас...