пʼятницю, 31 липня 2015 р.

                    «Тисячолітній  Володимир: шлях крізь віки

                                « Моя Київська Русь, у якому ти вирії –раї ?
                          Моя Київська Русь, у яку відлетіла блакить ?
                          Я до тебе молюсь, не словами, а серцем благаю,
                          Я до тебе молюсь, повернись із далеких століть…»
                                                                                       /Олексій Кононенко/
                                                                                       

    З нагоди тисячоліття упокоєння князя Володимира Великого князювання якого стало початком нового етапу в історії Київської Русі, етапу піднесення та розквіту, в читальному залі  Кельменецької ЦРБ відбулася зустріч за круглим столом: «Тисячолітній Володимир: шлях крізь віки.»
    На розмову-зустріч було запрошено протоієрея  отця  Вячеслава - настоятеля Свято-Михайлівської церкви смт.Кельменці , Піхута А.В.-сільського голову с. Бурдюг, історика за фахом, Дєдова І.Н. - вчителя історії Ленковецького навчально-виховного комплексу, директора музею історії с. Ленківці, представників ЗМІ.  Ведуча зустрічі директор РЦБС Ніна Сливка представляла учасників круглого столу, надавала їм слово, ставила запитання.
    Учасники зустрічі залучені до розповідей про князя Володимира були об’єктивними і відвертими у своїх виступах. Зустріч за круглим столом допомогла глибше відчути славне минуле Київської русі , відтворити велич особи і державотворення князя Володимира, який був воістину реформатором свого часу і міцною рукою своєю повів Україну до цивілізованого світу, об’єднавши її географічно та історично. Та насамперед, в історію Давньоруської держави він увійшов як правитель, який здійснив Хрещення Русі.
    Бібліотекарі Наталія Гергелійник та  Віоріка  Дєдова  зробили бібліографічний огляд літератури «Велична історія князя Володимира». Читальний зал прикрашала розгорнута  книжково- ілюстративна виставка: «Небесна дорога земного життя».


    Протягом заходу було переглянуто відеосюжети «Володимир Великий» та слайд-презентацію «Сяйво  вічного і прекрасного» присвячену храмам доби Володимира та святиням які названі його іменем в наш час. У виконанні Миколи Ганіна прозвучала пісня «Моя Україна».
  Святий Володимир є тією величною постаттю найбільшого володаря, завдяки якому ми нині є народом рівним серед усіх народів світу. Тож прикладаймо усі сили на творення добра, примноження любові та подолання негараздів у нашій вільній, єдиній країні – Україні.

   

Немає коментарів:

Дописати коментар

                        Писанка – візерунчаста молитва   На порозі – Великдень. Свято ясне, барвисте, мов вишиті рушники, тепле, мов пас...