вівторок, 12 травня 2020 р.

Величне і прекрасне слово  Мати!
Від неї все на світі! Навіть світ…!





Мама! Найдорожче слово в світі

Де б не був ти, що б ти не робив.


Назавжди вона твій шлях освітить


Ніжним серцем відданим тобі!





    Мама… Рідна і прекрасна, оспівана поетами, увічнена художниками. В усіх народів, в усі віки, жінка – матір була уособленням святості, ніжності і любові. Її мудрість поважали в сім’ї, прислухалися до порад, в яких  знаходили  спокій  і надію…У житті кожного з нас мама займає особливе місце.  Перше, що ми бачимо з’явившись на світ – це мамині ласкаві  очі, чуємо – мамин лагідний голос. Слово, яке вперше вимовляємо – мама… До мами ми приходимо зі своїми радостями і печалями. Її мудра порада нам потрібна тоді, коли і в самих уже посріблені скроні.
      Без матері - берегині не було б і українських свят, обрядів, звичаїв, традицій. Це її пісні, танці, колядки, веснянки, забави - жарти передаються із покоління в покоління. Це її вишиті рушники, серветки, сорочки віками прикрашають українську хату. Це її писанки, збанки, намиста, які вона викарбовувала і вимальовувала, перейшли через всі тортури та стали національною гордістю. Жінка - українка славиться веселою вдачею і працьовитістю, і мужністю та ніжністю, вона славиться неповторною вродою, рукодільництвом та вродженою милосердністю, гостинністю і добротою.
       У травні, коли світ повен яблуневим цвітінням, а людські душі сподівань і надій, висловлюємо щиру подяку материнській самопожертві, відзначаємо День Матері. Травень - це місяць Пречистої Діви Марії. Господь дав людям не тільки земну Матір, яка приводить на світ немовля, а й небесну – Пресвяту Богородицю, яка опікується всіма людьми. Святе Письмо прирівнює Матір до сонця, яке ранесенько сходить, оживлює і звеселяє дивом землю. Сонце дає тепло, життя й радість, а собі не бере нічого. Такою є і Мама.
        З нагоди Дня Матері працівники бібліотек – філіалів району оформили та презентували книжково-ілюстративні виставки та тематичні полиці.

Грушовецький філіал

«Довіку матінку шануйте – свій найсвятіший оберіг»

Комарівський філіал «Серце мами завжди з нами»

Нагорянський філіал «Мати – вічна і кохана»

Лукачанський філіал «Величне і прекрасне слово – МАТИ!»

Ленковецький філіал «Символ добра та милосердя»

Вовчинецький філіал «Люблю тебе, моя хороша, мамо!»








Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...