четвер, 14 травня 2020 р.



                                                                   Рідна домівка, рідна сім’я –
     тут виростає доля моя



З усього в світі найдорожче –
Своя сім’я і власний рід.
Бо навіть предків рідних мощі
Оберігають нас від бід.

Ми це не завжди помічаєм,
Та у житті воно так є -
Коли ми добре пам’ятаєм
Родинне вогнище своє.

У ці травневі дні, коли дзвенить у ніжній блакиті спів жайворонка, коли теплий, лагідний весняний вітерець ледь-ледь коливає шатро чаруючої зелені кущів та дерев, коли зацвітають перші квіти, приходить до нас прекрасне свято – Міжнародний день сім’ї.                                               
Міжнародний день сім’ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році і відзначається щорічно 15 травня. Встановлення цього дня покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім’ї.
Сім’я, увібравши в себе історичний досвід всіх попередніх поколінь, завжди була і залишається осередком збереження духовних і культурних традицій нації. Весь світ знає, якою талановитою, працелюбною, духовно багатою є українська нація. Ці високі якості закладаються саме в сім’ї, де дитина отримує перші уроки любові до батька, матері, до своєї Батьківщини. У сім’ї вона набирається сил і натхнення, які допомагають їй впродовж всього життя долати життєві труднощі, досягати вершин і отримувати перемоги, адже саме родина є тією цеглинкою, з якої складається добробут та спокій у нашій державі. Тому не дивно, що так багато композиторів та виконавців присвятили свої твори родині.

Сім’я – це наша опора, це наша пристань, до якої пристаєш, ховаючись від бід та незгод, де знаходиш спокій та затишок. Тільки сім’я здатна забезпечити задоволення основних потреб дитини. Та є малюки, які позбавлені цього почуття і зростають без атмосфери любові, родинного затишку, взаєморозуміння. Це діти-сироти, діти які позбавлені батьківського піклування, тільки байдужих не переймає доля цих діточок, які з екрана телевізора просять нас щодня: «Знайди мене, мамо!». Майже у всіх випадках, доля таких дітей складається так, що вони потрапляють до притулків, інтернатів, або просто жебракують по вулицях. І лише невеликий відсоток із них знаходять родину. І кожна така дитина чекає, що одного дня добрі, лагідні люди заберуть її у свою сім’ю…
У Кельменецькому районі також є родини, в яких такі діти знайшли любов, турботу і розуміння. У селі Бернове функціонує будинок сімейного типу Матейцевих Дмитра Вікторовича та Галини Миколаївни. Це чудові батьки для трьох власних дітей Анни, Тавіфи та Дмитра, проте зробили все, щоб їхня родина стала рідною для п’ятьох дітей, позбавлених батьківського піклування: Юрія, Рози, Лани та Миколи, які є біологічними братами та сестрами, та Олександри. 

             Світлини із сімейного альбому родини Дмитра та Галини Матейцевих із села Бернове
Анрущак Василь Васильович та Тетяна Василівна з села Мошанець виховують трьох прийомних дітей: Георгія, Крістіну, Христину, та двох дітей під опікою: Альбіну та Маргариту.



Світлини із сімейного альбому родини Василя та Тетяни Андрущаків із села Мошанець
В сім’ї Гончарюк Людмили Василівни та Гончарюка Івана Івановича з села Іванівці з 6 лютого 2007 року проживає і виховується Михайліна.




 Світлини із сімейного альбому родини Людмили та Івана Гончарюків із села Іванівці
Такі родини є уособленням любові та щирості людського серця. Такі батьки подарували дітям тепло душі, знання і вміння, які їм необхідні, любов і благополуччя, вони захистять їх від негод, підтримають у життєвому польоті, виведуть у самостійне життя. Адже для повного і гармонійного розвитку дітям необхідно зростати в сімейному оточенні, в атмосфері добра, любові та розуміння. Щира подяка таким чуйним людям та довічна повага і шана за гідне виконання місії батьків.

 Прийміть дитину у родину! Коли вона переступить поріг вашого дому, це буде її першим кроком у нове життя. І саме ви допоможете їй частіше всміхатися і навчите любити життя.
Дитина любов подарує
І радість прийомним батькам.
Прийміть же дитину в родину
І доля всміхнеться вам!


           До Міжнародного дня сімї  у бібліотеках філіалах  були підготовлені  розгорнуті книжкові виставки


                                                                   Бурдюзький філіал
Лівинецький  філіал

Дністрівський    філіал


Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...