середу, 13 травня 2020 р.




   


Українська благодійна організація «Фундація Дарини Жолдак» — фонд, що реалізує проєкти з популяризації читання, розвитку української мови, культури та мистецтва. Фундація заснована 4 жовтня 2012 року.

Мета Фундації Дарини Жолдак — створювати та підтримувати освітні та культурні проекти для дітей та підлітків від великих міст до найвіддаленіших селищ. Зробити освіту та мистецтво цікавим та доступним дозвіллям для всіх без винятку. Напрямки діяльності: популяризація книги і читання серед дітей, оновлення книжкових фондів сільських бібліотек, шкіл, притулків, освітні проекти, що розвивають українську мову та культуру, благодійні проєкти з благоустрою притулків та сільських шкіл.


Дарина Богданівна Жолдак — відомий арт-критик, мистецтвознавець, галерист і куратор проектів в Мистецькому Арсеналі. Раптова смерть 30-тирічної Дарини Жолдак вразила її родину та мистецьку громаду України. Щоб продовжити її справу з популяризації української культури та мистецтва, чоловік Дарини Жолдак, Андрій Федорів, через рік після смерті дружини заснував Фундацію Дарини Жолдак.



Кельменецька районна бібліотека долучилася до проєкту Фундації Дарини Жолдак  «100 000 книжок для сільських бібліотек»

Проєкт має на меті підтримати маленьких відвідувачів сільських бібліотек та їхніх батьків. Для цього наша бібліотека отримує книги, які мають покращити дозвілля дітей та додадуть трохи позитиву у їхнє життя.


13 травня  бібліотекарі отримали книжечки у відділенні  Нової пошти. Дуже скоро вони з’являться на полицях наших бібліотек і одразу після закінчення карантину кожен бажаючий може завітати до бібліотек Кельменецького району та гарно провести  час із новими книжками. 



Немає коментарів:

Дописати коментар

                        Писанка – візерунчаста молитва   На порозі – Великдень. Свято ясне, барвисте, мов вишиті рушники, тепле, мов пас...