четвер, 30 квітня 2020 р.



                                       
Відспівалася пісня буковинського солов'я

Осиротів твій жайвір мікрофон
Упав на стіл із неба твого слова
І що робить мені? Це може сон?
Чи тільки , тільки свічка сірникова?

      Микола Смолінський народився 18 жовтня 1953 року в селі Лукачани Кельменецького району Чернівецької області у родині сільських трудівників.
     Прекрасний син Буковинської землі, гордість Кельменеччини, колишній кореспондент Національного радіо у Чернівецькій області, Заслужений журналіст України.
          Він був, володарем слова і голосу, що западали у душах радіослухачів.
Був… 2 травня 2005 року, плакала білим цвітом Лукачанська земля, її син полинув у високе небо до тиші Вічності. Уже 15 років, як на смерть зламалася його земна дорога.
      До Дня пам'яті Миколи Смолінського у Лукачанському філіалі оформлено книжково-ілюстративну виставку « Володар слова і голосу» , на якій розміщенні фотографії Миколи  Смолінського, його книги: «До мами в гості восени», «Микола Смолінський: Запрошую Вас до мікрофона…», спогади сучасників « Обірвана струна ще гаряча..». а також збірки віршів В.Джурана «Пресвітлої печалі жайвір Лукачанський», публіцистичні матеріали  В. Кривого, М.Ткача,  В.Бабилюлько, слово пам’яті друзів-журналістів, та близьких і рідних йому людей. 


       Тож нехай книги нашого земляка Миколи Смолінського стануть прекрасною часткою у будівлі священного храму нашої духовності !


Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...