середу, 29 квітня 2020 р.


Батьки і діти, діти і батьки – нерозділиме і
довічне коло
         А діти – це і щастя, і турбота,
Відповідальність і тривога теж,
Без відпочинку й вихідних робота,
Любов така, яка не має меж.

      Виховання дітей – це одвічна тема, яку можна обговорювати вічно. Старим моделям виховання завжди будуть протистояти нові. Тож як правильніше виховувати: у суворій дисципліні чи у вседозволеності та безмірній любові? Де знаходиться ця золота середина?.Чи може бути якась із форм виховання правильною чи неправильною? Адже аргументів у прихильників різних способів - сотні.
       Шановні користувачі, пропонуємо вашій увазі добірку книг про виховання і стосунки з дітьми. У сучасних батьків є шанс обрати саме таку книжку, яка відповідатиме їхньому запиту й актуальним для них питанням.

Супербатьки. 75 успішних стратегій виховання/ ЕрікаРайшер /.- КМ-Букс, 2018.-203с.

    «Супербатьки» - повний посібник з виховання, побудований на дотриманні 75 досить простих, однак по-справжньому ефективних правил. У ньому ви знайдете безліч корисних практичних порад стосовно розв’язання проблем, з якими батькам доводиться стикатися мало не щодня. Йдеться, зокрема, про аналіз можливих сценаріїв поведінки, приклади розподілу обов’язків в родині, принцип визначення основних пріоритетів. Досить докладно розповідається про такі ключові у справі виховання дітей техніки, як переосмислення, емпатія, повторення, справедливе попередження,
припинення дії, винагорода, тренування емоцій. Загалом мета цього видання - допомогти вам створити сімейне життя своєї мрії. 


Як бути класним татом. Історії та досвід відомих батьків/ Влад Головін /.-Брайт-Букс, 2019.- 287с.

    Основна ідея книжки – зруйнувати міф про те, ніби батьки як вид вимирають, і чоловікам нема діла до власних дітей. То ж автор зібрав представників різних професій і записав із ними відверті інтерв’ю про виховання дітей.
   І вийшла напрочуд емоційна книжка. Чоловіки розповідають про взаємини із власними дітьми і з власними батьками. Розповідають про те, як виховують дітей, як прищеплюють їм правильні цінності, як на власному прикладі навчають працелюбності, стриманості, ввічливості та наполегливості. І чого вчаться від своїх дітей.


Розблоковане батьківство. Як виростити здорових і щасливих дітей в епоху інформаційних технологій.- КМ-Букс, 2019.-
139 с.

   В останнє десятиліття комп’ютери перетворилися на невід’ємну частину повсякденного життя, заполонивши не лише заклади, які ми відвідуємо, а й наші помешкання. Тож не дивно, що сучасні дітлахи практично від народження починають користуватися досягненнями новітніх технологій - комп’ютерами, планшетами, айфонами тощо. Однак як це може позначитися на їхньому здоров’ї та розвитку? На які небезпеки наражає? А чи дає використання комп’ютерів якісь переваги дітям дошкільного та раннього шкільного віку? Про все це ви дізнаєтесь, прочитавши розумну і дуже корисну книжку британського психолога, доктора наук Елізабет Кілбі. Автор висвітлює тему не лише як досвідчений фахівець, а й як мати трьох дітей, яка добре знає, про що говорить.

Правила розвитку мозку дитини./ Медіна Джон /.-Наш формат, 2019.-320с.

     Ця книжка – на межі між знаннями, якими послуговується сучасна наука, та досвідом батьків. Автор, молекулярний біолог, у реальних історіях розкриває таємниці розвитку дитячого мозку. Джон Медіна розповідає про роль щастя та емоцій у житті дитини, про важливість переживань. І ця книжка буде для вас особливо важливою, якщо ви хочете зрозуміти, що в той чи інший момент відбувається з вашою дитиною і як ви можете на це вплинути.


Як розмовляти з дітьми про мистецтво/ Франсуаза Барб-Ґалль /.-Видавництво Старого Лева, 2014.- 70с.

   Франсуаза Барб-Ґалль привідкриває такі теми: портрети, пейзажі, жанрове малярство, натюрморти, малярські техніки й т.д. А також створює «вікову мистецьку мапу» (розділ «Що показувати дітям відносно віку») – прописавши основні характеристики мистецьких витворів відносно до вікових запитів та захоплень.
   Книжка розрахована не тільки на батьків і педагогів, а також на дітей, і написана дуже простою і зрозумілою мовою.

        Кожна з цих книжок – знахідка для тих, хто шукає відповідей про виховання і стосунки з дітьми.

Читайте на сайті:https:https://blog.yakaboo.ua/den-rodyny/


Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...