четвер, 9 квітня 2020 р.



Книги, що надихають
 на подорожі





        Здавалося би для того, аби подорожувати, треба, щоб склалось багато різних факторів. Але насправді все набагато простіше. Відкриваючи книги про подорожі, можна не лише перенестись в будь-яку частину світу, а й надихнутись на нові пригоди. Як це – здійснити свої мрії? Вихід є. Коли немає можливості відправитися в  реальну подорож, можна хоч на пару годин «виїхати» в книгу.
         Пропонуємо підбірку найцікавіших книг про подорожі, які просто необхідно прочитати  тим, хто любить мандрувати, які за лічені хвилини перенесуть вас в місця, де ви ще не були!

«Острів скарбів» – найвідоміший пригодницький роман шотландського письменника Роберта-Луїса Стівенсона про пошуки скарбів, захованих на далекому острові піратами. Головний герой та оповідач, юний Джим Гокінс, після низки несподіваних пригод вирушає разом із друзями до таємничого Острова Скарбів. Експедицію організовано, здається, бездоганно: чудовий корабель, достатньо харчів та питної води, багато зброї й віддана команда моряків. Ніхто не підозрює, що частина команди прагне сама заволодіти коштовностями й позбутися чесних людей – сквайра Трелоні, доктора Лівсі, капітана Смоллета й самого Джима, яким доведеться виявити неабияку мужність, винахідливість і людяність, щоб не стати жертвами підступних і жадібних піратів.


Редьярд Кіплінг (1865—1936) — відомий англійський письменник і поет, лауреат Нобелівської премії з літератури. Тривалий час він жив в Індії, захоплювався індійськими легендами та переказами, вивчав різні індійські мови. Результатом цього захоплення став найвідоміший з творів письменника — «Книга Джунглів», в якій розповідається про пригоди маленького хлопчика Мауглі, що випадково потрапляє в саме серце дикої природи — джунглі. Його прийняла вовча зграя, а завдяки старанням своїх вихователів — батька-Вовка, ведмедя Балу, пантери Багіри, слона Хатхі — він виростає сильним та хоробрим і перемагає своїх ворогів. 


Повість «Білий зуб» – дивовижна історія братерства людини і вовка, що вже понад сто років захоплює читачів різних поколінь. Вона входить до визначної плеяди «північних оповідань» американського письменника Джека Лондона (1876–1916), яким він більш за все зобов’язаний своєю славою.
У цьому творі йдеться про життя напіввовка-напівсобаки на прізвисько Білий зуб, про віддану дружбу цієї гордої і волелюбної тварини з людиною, яка колись врятувала їй життя.







Відомий норвезький мандрівник розповідає про те, як він і кілька його однодумців здійснили найдивніший похід 20 століття. На плоту «Кон-Тікі» вони пропливли від берегів Перу до островів у тихоокеанській Полінезії. Видання перекладено на 70 мов, сумарний тираж – більше 50 мільйонів примірників.









 “Двадцять тисяч льє під водою” – науково-фантастичний роман про кругосвітнє плавання Капітана Немо і пасажирів підводного човна “Наутілус“. Неймовірна і хвилююча історія пригод у підводному світі повна захоплюючих подій.
 Історія розповідає як в другій половині 19-го століття в морях і океанах на очі мореплавцям став натрапляти незвичайний об’єкт – веретеноподібний предмет, що світиться, перевершує швидкістю і має розміри кита. Газети, а за ними і учені всього світу зацікавилися “морським чудовиськом“.
 Капітан і екіпаж човна виявилися зовсім не чудовиськами, і герої пережили безліч небезпечних і дивовижних пригод, вчинивши кругосвітню подорож в 20 тисяч льє під водою.

https://www.ukrlib.com.ua/world/printit.php?tid=441


«Їсти, молитися, кохати» - надзвичайно щира розповідь жінки про духовне переродження і позитивні зміни у житті. Авторка книги на власному прикладі довела, що навіть після найбільших криз можна не лише відновитися, а й відкрити в собі нові грані, можливості та рівні переживань. Героїня її роману - письменниця Ліз –  розчарована у сімейному житті та зневірена в особистому щасті. Жінка втрачає головне: сенс та смак до життя. Аби набратися сил та повернутися до життя, Ліз вирішує подорожувати. На її шляху три країни: Італія, Індонезія та Індія. Там вона вчиться їсти зі смаком, молитися з відкритим серцем та кохати, наче вперше.



Повість Джерома К. Джерома про трьох нерозлучних друзів, які подорожують човном по Темзі, смішить людей уже понад 200 років. Гарріс, Джей і Джордж вирішують відпочити від міської метушні, але, як незабаром з'ясовується, не все так просто. Будь-яка дрібниця - починаючи від зборів і закінчуючи спробою відкрити бляшанку з консервами, - може стати причиною кумедних пригод. А коли в човні, крім трьох завзятих джентльменів, присутній ще й вкрай енергійний фокстер'єр, веселощі гарантовано, особливо читачам.










Немає коментарів:

Дописати коментар

                        Писанка – візерунчаста молитва   На порозі – Великдень. Свято ясне, барвисте, мов вишиті рушники, тепле, мов пас...