понеділок, 20 березня 2023 р.

  

                                   Людина і природа: крок до гармонії

   

    Наша планета Земля – наш рідний дім, в якому створені для нас особливі сприятливі умови. Далеко не кожна планета така унікальна, адже вона така одна у всьому всесвіті. Але нам за дуже короткий час вдалося неабияк призабути про це. Ми стали нещадно використовувати її ресурси, витрачати і споживати, розоряти і нехтувати, порушуючи порядок у своєму власному домі, виснажуючи його.

    Так буде не завжди. Суспільний настрій потрібно і можна міняти.

    Всесвітній день Землі, який відзначається 20 березня, став відправною точкою, на хвилі якої у багатьох країнах стали прийматися відповідні закони і державні акти, що стосуються вирішення екологічних проблем та охорони навколишнього середовища.

   

    До Всесвітнього дня Землі в Кельменецькій дитячій бібліотеці оформлено книжково-ілюстративну виставку «Людина. Земля. Всесвіт.» та проведено перехрестя думок «Людина і природа: крок до гармонії». Основна думка, яка прозвучала на цій зустрічі: ми не зможемо врятувати планету, згадуючи про неї лише один день на рік – цього явно недостатньо, саме тому слід піклуватись про наш спільний дім протягом усього року.


 


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...