четвер, 9 березня 2023 р.

                                                До висот Шевченкового слова


9 березня минає 209 років від дня народження Тараса Шевченка.

Тарас Шевченко став геніальним поетом та пророком в Україні. Адже як колись, так і тепер, його вірші є актуальними для нашої країни. Сьогодні його полум’яне слово нам дуже потрібне. Необхідні його внутрішня сила та правдивість, його велике прагнення свободи та любов до свого народу.





Прожив Тарас Шевченко всього 47 років, із яких 24 був у кріпацтві, 10 років мучився в солдатській неволі і лише 13 років був вільною людиною. Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини та пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів українського народу. Це поет, який віддав усі свої сили боротьбі за визволення рідної землі.







   Вшановуючи пам’ять митця та великого Кобзаря, на абонементі Кельменецької центральної бібліотеки відбулись Шевченківські читання "До висот Шевченкового слова". Користувачі нашої бібліотеки читали вірші славетного поета, вкотре переконуючись, як актуально в наш час звучать його пророчі слова.





Яскравим доповненням до читань стала підготовлена книжкова виставка "Тарас Шевченко - символ України", де всі охочі мали змогу познайомитись із творчою діяльністю Т. Г. Шевченка. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...