вівторок, 28 березня 2023 р.

                                                           Ріка нашої пам’яті

Жива людська пам’ять… не старіє вона з роками. І скільки б часу не минуло – березень 1944 року ніколи не забудеться. Адже сімдесят дев’ять років тому в останні дні першого весняного місяця на чорну землю скапувала червона кров. Промивали кров і віддавали життя за звільнення бесарабського краю від нацистських окупантів визволителі наші, котрим ми навічно маємо бути вдячними.

Вшановуючи березневу дату, в читальному залі Кельменецької центральної бібліотеки розгорнуто виставку-спогад «Ріка нашої пам’яті», на якій представлені документи про визволення Буковини та Кельменеччини від нацистських загарбників.


Сьогодні внуки-правнуки визволителів боронять українську землю від російських окупантів, проявляючи на полі битви неймовірну мужність та відвагу.

У ці дні ми схиляємо голову перед світлою пам’яттю усіх Героїв, що полягли за нашу честь, свободу і незалежність. І нехай жодне серце не зупиниться на полі бою, а Господь захищає від ворожої кулі та допоможе якнайшвидше перемогти у війні.

Україна, як і весна, непереможна!

Слава Україні! Героям Слава!




Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...