понеділок, 27 березня 2023 р.

 

                     Чарівний світ театру


Що “світ – театр”, ми знаємо не з преси,

Що ми актори – теж не новина…

Саме життя для всіх нас пише п’єси,

Де кожна дійова особа головна!

      


         27 березня у всьому світі відзначають Міжнародний день театру. Це не тільки професійне свято майстрів сцени, це свято мільйонів глядачів. Театральне мистецтво – багатогранне і різноманітне, допомагає взаєморозумінню, збагаченню внутрішнього світу кожної людини.

       Театр – це фабрика емоцій. З цієї фразою важко сперечатися. Адже кожен, хто хоча б раз був на виставі, байдужим до цього виду мистецтва не залишиться. Когось дійство на сцені вражає до глибини душі, а гра акторів змушує плакати чи сміятися, когось дивуватися, аплодувати, вимовляти такі любі вуху кожного актора слова: «браво», «на біс».

    Перші театри з’явились в Греції, згодом в Китаї, Індії, а в X столітті з’являються зачатки Європейського театру. Слово “театр” походить від грецького «theatron», і означає місце для видовищ, а також місце, призначене для показу драматичних творів мистецтва перед публікою.

        Багато століть театральне мистецтво не втрачає своєї популярності, а навпаки розвивається і приносить нам радість. Театр має виключно важливе етичне і художнє значення, несе в суспільство ідеї гуманізму і добра, сприяє формуванню естетичного смаку, розширенню кругозору.

  З нагоди Міжнародного дня театру на абонементі Кельменецькоєї центральної бібліотеки проведено мистецьку палітру «Чарівний світ театру», та розгорнуто книжкову виставку-антологію «Театр – від античності до сьогодення», на якій представлена література з історії театрального мистецтва, відомості про найвидатніших корифеїв театральної сцени та драматичні твори відомих митців.




Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...