четвер, 1 лютого 2024 р.

Цикл героїко-патріотичних альманахів



  Україна на лінії вогню:                       Герої нашого часу


                                                                                                                   КОВАЛЬ ВАЛЕНТИН  ВАЛЕНТИНОВИЧ



          Випускник Львівської академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного Валентин Коваль (2000 р.н) родом із села Ленківці. З перших днів війни він – на передовій. Здібності молодого офіцера відзначило вище командування і разом з іншими вибраними побратимами він був відправлений на 3-х тижневі навчання до Німеччини, де американці на базі НАТО організували вишкіл українських військових із навиків управління військовими машинами «Himars». Повернувшись в Україну, воїн командував двома пусковими установками вздовж лінії фронту. Він перший в Україні, який в свої 22 роки, отримав машини «Himars». Завдяки ефективній роботі 27-ї реактивної артилерійської бригади імені кошового отамана Петра Калнишевського, в якій служить Валентин Коваль, було звільнено території Херсонської та Чернігівської областей. 

      Згідно Указу Президента України від 23.05.2023 року  Валентин нагороджений орденом «За мужність» III ступеня, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. Згодом захисника нагороджують орденом «За мужність» II ступеня та присвоюють звання – капітан.

     Виконуюче бойове завдання Валентин підірвався на міні. Втратив одну ногу, сильно пошкодив другу. На даний час проходить лікування та реабілітацію.

     Валентин Коваль впевнений, що тільки вміння, навички  та розум допоможуть вийти з будь-якої ситуації. Він закликає земляків триматися разом, допомагати військовим і впевнено йти до перемоги.








Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...