вівторок, 30 січня 2024 р.

 


Україна на лінії вогню: Герої нашого часу



З початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну десятки тисяч мужніх чоловіків та жінок різного віку вступили до лав Збройних сил України, у ряди Національної гвардії України, на службу до Державної прикордонної служби України, щоб боротися за свободу своїх сімей, своїх рідних, своєї Батьківщини. У їхніх серцях запалав вогонь ненависті до лицемірного сусіда, який своїм брудним солдатським чоботом прийшов до незалежної держави.

На сьогоднішній день кожен український військовий – ГЕРОЙ. Завдяки їхній мужності, витривалості, самовідданості, сили волі, ворога було зупинено на півдорозі, зруйновано його амбітні плани й зведено внівець усі зусилля.

Про подвиги українських захисників можна говорити безкінечно, і тому до другої річниці початку російсько-української війни Кельменецька центральна бібліотека розпочинає цикл героїко-патріотичних альманахів «Україна на лінії вогню: Герої нашого часу». Хочеться розповісти про воїнів Кельменецької громади, які отримали відзнаки та нагороди за мужність і захист держави. Всі вони стоять на лінії вогню не на смерть, а на життя. І кожен вартий найвищої нагороди.

Ми низько вклоняємося нашим воїнам за відвагу, за подвиг, за можливість жити, вчитися, працювати. Хай Господь захищає кожного воїна на їхніх нелегких шляхах. Ми щиро віримо, що всі разом вітатимемо їх із Перемогою на рідній Кельменеччині.

                Розпочинаємо  альманах знайомством з  Героєм України

                                Богданом Ігоровичем Магалясем


Мужній захисник Богдан Магаляс родом із села Вартиківці Кельменецької громади. Після закінчення Кельменецької школи  хлопець вступив до Чернівецького професійного ліцею сфери послуг, де здобув спеціальність «Електромеханік». Декілька років працював за кордоном. У березні 2022 року Богдана мобілізовано до лав ЗСУ. Пройшовши підготовку на військового медика та одержавши сертифікат, був направлений у 128-му окрему гірсько-штурмову бригаду. Брав участь у звільненні таких населених пунктів як Високопілля, Червоне, місто Херсон.        

Напередодні 2023 року Богдан був нагороджений медаллю «Незламним героям російсько-української війни» за проявлені мужність та героїзм при відстоюванні територіальної цілісності України, а наприкінці вересня цього ж року згідно указу Президента України за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету, самовіддане служіння Українському народу бойовому медику, молодшому сержанту Богдану Магалясу присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка».

Богдан відрізняється хоробрістю та міцною силою духу. Мужньо виносить з поля бою поранених побратимів, ризикуючи власним життям. Зі  слів матері Людмили, рідні врятованих Богданом воїнів дякують їй за сина, адже завдяки його кваліфікованій першій допомозі іхнім рідним збережено життя і здоров’я.

У грудні, в День Збройних Сил України, орден із рук Президента України Володимира Зеленського захисник отримав особисто. Богдан Ігорович і нині бере участь у відсічі російській агресії на Херсонщині та Запоріжжі.

 






Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...