понеділок, 22 січня 2024 р.


Єдині ми – Соборна Україна




Сьогодні, 22 січня, український народ відзначає величну дату своєї багатовікової історії – День Соборності України. Саме цього дня 105 років тому, у далекому 1919 році на Софіївській площі у м. Києві було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки  в одну велику самостійну державу.

До цієї події Кельменецькою центральною бібліотекою було проведено історичний часопис «Єдині ми – Соборна Україна» для учасників центру громадського дозвілля (ВПО 60+, які є мешканцями нашої громади), проєкту GFFO в Чернівецькій області, який імплементується Міжнародною організацією HelpAge Internatonal
 

Ведучі заходу Наталія Гергелійник та Тетяна Данилюк розповідали присутнім про основні етапи боротьби українців за збереження соборності, самостійності та незалежності своєї держави. Згадали і  про криваві бої, які зараз точаться в Україні, вшанували хвилиною мовчання наших героїв, котрі в ті далекі роки стали на смертельну боротьбу з ненависним ворогом, і які в наш час віддали життя за Україну в російсько-українській війні.

У ході заходу учасники читали вірші та співали пісні присвячені нашій ненці – Україні.






Також було переглянуто документальний фільм «Акт Злуки: відтворення історичної правди» та відео кліп «О Україно! О люба ненько!»

На книжково-ілюстративній виставці «Україна під прапором волі» була представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до соборності.

Жодна сила не зламає сильну духом націю. Україна неподільна, немає окремої Східної чи Західної України. У нас є одна держава і ми єдиний її народ!

                                                 В єдності – наша сила!

 






Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...