понеділок, 8 січня 2024 р.

 

                                  Добротою сяє його слово

Сьогодні, 8 січня, виповнюється 145-років від дня народження Степана Васильченка – українського письменника, гуманіста, педагога за фахом, автора п’єс, новел, оповідань, поем.       

Велика любов до дітей спонукала його до написання більшості своїх творів, зокрема, «В бур’янах», «Олив’яний перстень», «Приблуда», «Авіаційний гурток», «Чайка».

Проза Степана Васильченка знаходить шлях до сердець читачів передовсім тому, що вона правдива й поетична, зігріта почуттям поваги до людської особистості. Талант мужності й талант співчуття, без яких не буває справжнього письменника, вищою мірою був притаманний цій людині, виявляючись і в творчості, і в життєвих вчинках. Незважаючи на плин часу, слово С. Васильченка і сьогодні вчить долати зло й жити за законами краси, відкриває нам таємниці добра, радості та людської краси.

Дуже сподіваємось, що подорож сторінками книг Степана Васильченка та книжково-ілюстративна виставка «Добротою сяє його слово», оформлена в дитячій бібліотеці, буде гарною гілочкою у великому вінку шани письменнику.

                                          

Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...