пʼятницю, 9 лютого 2024 р.

Цикл героїко-патріотичних альманахів

 

Україна  на лінії вогню:

Герої нашого часу



МИГОВИЧ МИКОЛА МИКОЛАЙОВИЧ


Молодий, сильний, витривалий – таким є старший офіцер мінометної батареї Окремого батальйону спеціального призначення Окремої президентської бригади ім. гетьмана Богдана Хмельницького – Микола Мигович (1996 р. н.). Родом воїн із села Бабин Кельменецької громади. До війни молодий чоловік був інженером-технологом. Закінчив інститут фізико-технічних та комп’ютерних наук ЧНУ і військову кафедру.

       З початком війни життя офіцера змінилося назавжди. Пройшовши навчання у Львівській академії сухопутних військ, Микола продовжив удосконалювати набуті знання в селі Старичі, де вперше потрапив під обстріл. Після розподілу юнака було відправлено до Києва у президентську бригаду. З березня 2022 року він побував в найгарячіших точках Донецької області – Кліщіївка, Бахмут, Соледар. У його обов’язки входить керування вогнем мінометної батареї.

        Дуже радує те, що попри важкі дні на передовій не обходиться і без невеличких приємних моментів. Один із яких – зустріч Миколи Миговича з українськими письменниками-братами Дмитром та Віталієм Капрановими, які відвідали наших воїнів з волонтерською місією.


Юнака люблять і поважають у рідному селі, тому односельці воїна за власні кошти придбали авто для підрозділу Миколи і чекають його з перемогою додому.

За більш як двадцять місяців на війні юнак одержав бойові нагороди: медаль «Срібний хрест» – від головнокомандувача ЗСУ та нагрудний знак «За зразкову службу» – від Міністра оборони України.





 





Немає коментарів:

Дописати коментар

                        Писанка – візерунчаста молитва   На порозі – Великдень. Свято ясне, барвисте, мов вишиті рушники, тепле, мов пас...