пʼятницю, 2 лютого 2024 р.

Цикл героїко-патріотичних альманахів

 

Україна  на лінії вогню:

Герої нашого часу




СМОРЖАНЮК  ЮРІЙ   ЯРОСЛАВОВИЧ



Дністрівчанин Юрій Сморжанюк (1992 р. н.) – випускник філософсько-теологічного факультету Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича. Він був активним учасником Революції Гідності, а після майданівських подій вступив у самооборону і почав співпрацювати з різними волонтерськими організаціями міста Чернівці. З 2014 року Юрій захищає суверенітет і незалежність нашої Батьківщини у найгарячіших точках. Брав участь у боях під Попасною, селом Новозванівка. Був поранений. Нагороджений відзнакою Президента України  «За участь у антитерористичній операції» та медаллю «Ветеран війни». З початку повномасштабного вторгнення Юрій Ярославович знову на передовій – оборона столиці України, згодом визволення Київської, Чернігівської, Сумської та Харківської областей. У боях за село Цюпівка знову отримав поранення. Лікувався і проходив реабілітацію у Фінляндії. Після одужання продовжує виконувати бойові завдання на Донеччині в складі кулеметного відділення окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України.

     Мужній воїн, старший солдат Юрій Сморжанюк за самовіддане служіння українському народу і Україні  нагороджений медаллю «Захисник України» та Почесною грамотою Верховної ради України «За особисті заслуги перед Українським народом».







Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...