четвер, 15 лютого 2024 р.


 

Афганістан: 35 років пам'яті


              

              Афганська війна… Страшна війна минулого століття, пекуча рана, яка болить і досі…

       15 лютого 1989 року останній солдат залишив афганську землю, гідно виконавши військовий обов’язок. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. До 35-ої різниці тієї незабутньої події в Кельменецькій центральній бібліотеці було проведено героїчну інформину «Афганістан: 35 років пам'яті» та розгорнуто виставку-спогад «Афганістан: подвиг, пам'ять, життя»

      Користувачі бібліотеки перегорнули хвилюючі сторінки історико-документальних матеріалів про жорстоку війну у далекій гірській країні, познайомились зі спогадами земляків – учасників тих страшних подій, та з великим щемом у серці переглянули фотографії, омиті сльозами родини нашого Героя – Сергія Нікули з с. Зелена, що загинув на «чужій війні» в афганських ущелинах.

        

     Нехай вічний вогонь пам'яті не згасне над загиблими воїнами-інтернаціоналістами. Він попереджує, він закликає – не місце війнам в житті людей.

        Шануємо живих, ви через роки продовжуєте стояти на сторожі миру: одними з перших поповнили ряди добровольців, захищаючи Україну від російських окупантів. Хай чорну війну навічно переможе світлий, чистий, ясний мир! Щиро бажаємо кожному з вас здоровя, достатку, злагоди в родинах, щастя, добра і миру.


Немає коментарів:

Дописати коментар

                        Писанка – візерунчаста молитва   На порозі – Великдень. Свято ясне, барвисте, мов вишиті рушники, тепле, мов пас...