четвер, 8 жовтня 2020 р.

 


Світ у творчості майстрів пензля

Щорічно у другу неділю жовтня українські діячі мистецтва відзначають своє професійне свято – День художника. Варто зазначити, що українським майстрам пензля і різця належать твори, які стали частиною золотого фонду світового образотворчого мистецтва.

 Вишуканий живопис, віртуозна графіка, майстерна пластика є невід’ємною частиною національної культури, джерелом духовного розвитку і задоволення естетичних потреб українського суспільства. Доробок художників засвідчує могутній потенціал нашого народу, сприяє створенню позитивного іміджу України в світі.

 Як відомо, образотворче мистецтво є однією з найдосконаліших форм діяльності, оскільки в художній палітрі кристалізується внутрішній світ людини, звучать кольори глибоких почуттів. Роботи художників будять прагнення до прекрасного, змушують замислитися над хвилюючими питаннями і конкретними проблемами.



В читальній залі центральної районної бібліотеки до Дня художника розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Краса відроджує душу». На ній знайшли своє місце книжки про відомих світових художників, а також про митців України.

Пропонуємо переглянути відео «Відомі художники всіх часів»

Художнє  мистецтво є однією з найдовершеніших форм діяльності, оскільки в художній палітрі кристалізується внутрішній світ людини, бринять кольори глибоких почуттів. За допомогою своїх робіт художники передають внутрішні переживання, красу і недоліки навколишнього світу, намагаються достукатися до людей, несучи їм свої ідеї.

 Запрошуємо усіх бажаючих відвідати бібліотеку, помилуватися чудовими картинами, ознайомитися з літературою про видатних художників.

Книжково-ілюстративна  виставка "Невичерпна краса живопису" була  презентована в Кельменецькому філіалі.



 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...