вівторок, 13 жовтня 2020 р.


 Не скориться дух українця

Доки воля у серці співа!



Улюблена Богом перлина

Для всіх українців одна –

Козацька моя Україна!

Хлібів золота сторона.

 

14 жовтня Україна та українці по всьому світу відзначають потрійне свято: духовне – Покрова Пресвятої  Богородиці, історичне – День українського козацтва та звитяжне – День захисника України.

      Напередодні цих славетних свят Кельменецька центральна районна бібліотека спільно з Кельменецьким професійним ліцеєм організували та провели героїчний кінопоказ «Не скориться дух українця доки воля у серці співа!». Під час заходу учні разом зі своїм бібліотекарем Альоною Бабиною розповідали про українських воїнів-визволителів, які в різні часи боронили нашу землю від ворога, та прочитали «Реквієм», присвячений всім загиблим захисникам України, всі присутні із сумом в серці згадали їх хвилиною мовчання. Бібліотечні працівники провели бібліографічний огляд літератури «Лицарі українсько волі» біля книжково-ілюстративної виставки «За Вітчизну під покровом Пресвятої Богородиці». 


В документах представлених на виставці  розповідається про славні подвиги запорожців та про воїнів-захисників, які і сьогодні  продовжують героїчну сторінку  нашої історії захищаючи східні кордони від ворога.




На мультимедійному екрані демонструвались відеоролики «День захисника України», «Сила нескорених», слайд-презентація «Гордість України».  

А показ фільму «Тримай біля серця», який створений на реальних подіях в зоні АТО, справив  на молодь незабутнє враження, ствердивши в них вдячність захисникам України за мужність та героїзм. 

Фрагмент із фільму «Тримай біля серця»





У філіалах були оформлені книжково-ілюстративні виставки:

«Лине слава козацька із далеких віків»  с. Росошани


«Козацький дух непереможний» с. Іванівці


«Тієї слави козацької повік не забудем» с. Перківці

«Стала слава козацькая - славою Вкраїни!»  с.Бабин


«Слава захисникам України» с. Подвірївка

«Козацька слава у нас в серцях» с. Оселівка


«Ми з України козацького роду» Кельменецький філіал


«Українці – нація героїв» с. Вартиківці


«Армія нашої держави» с. Бурдюг

Відео-привітання до Дня захисника України с. Бурдюг


Зі святом, усіх вояків України, гідних нащадків великих прадідів, у чиїх жилах тече гаряча козацька кров!

Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...