середа, 15 лютого 2023 р.

                                                                       Афганістан – чужа війна.

                                             Український рахунок.


     15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 34-а річниця виведення військ з Афганістану.

    Афганістан… Промовляючи це слово, болить душа, і крається серце, адже неможливо викреслити з пам'яті воїнів, ні тих, хто загинув в афганських ущелинах, ні тих, хто прийшов з війни живим, хоча з пораненою душею.


        Даниною пам'яті й шани усім воїнам, долю яких обпалила війна у далекій гірській країні, є виставка-спогад «Афганістан: подвиг, пам'ять, життя», яку розгорнуто в читальному залі Кельменецької центральної бібліотеки. На виставці представлені історико-документальні матеріали, публікації з періодичних видань, художні твори про ту «чужу війну», а також фотографії нашого земляка з с. Зелена Сергія Нікули, що загинув на афганській землі.


Від самого початку російсько-української війни тисячі учасників бойових дій на території інших держав, насамперед «афганців», виступили на захист рідної землі, багато з них віддали життя за свою країну. Вони виконали свій обов’язок і ще раз дали нам урок мужності і честі.

    Ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю усіх, хто загинув.

                                      Вічна їм пам'ять!

 

           Шануємо живих, ви  Герої назавжди!


Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...