понеділок, 20 лютого 2023 р.

                                                 А сотня сніжинок гарячих

сльозами стікає з небес


Вони співали «Ще не вмерла…» і вмирали…

Земля тремтіла, під ногами ж – твердь,

Їм янголи обличчя прикривали…

А ті під вибухи гранат ішли на смерть …

 

     

        20 лютого вся Україна схиляє голови у молитві за душі Героїв Небесної Сотні.

     Сотня історій, сотня людських життів, сотня нових зірок на українському небосхилі, сотня Героїв, які віддали власне життя заради нашого вільного, незалежного, європейського майбутнього.

    То чи може бути забутою кров Героїв, пролита на вулицях Києва? Чи можемо ми, живі, забути невинно убієнних? Можлива лише одна відповідь – НІ!

З нагоди дев’ятої річниці вшанування Героїв Небесної Сотні в Кельменецькій центральній бібліотеці відбувся героїчний кінопоказ «А сотня сніжинок гарячих сльозами стікає з небес». Трансляція відео-реквіємів «Небесна Сотня», «Майдан. Революція духу» з унікальними кадрами життя Майдану, з історіями про тих, хто загинув за свободу і за власну державу, та світло запаленої свічки пам’яті викликали у молоді, яка була присутня на заході, сум та сльози.




   Привертає увагу відвідувачів читального залу і стендова експозиція, на якій презентуються спецвипуски часописів, що висвітлюють реальні факти трагічний подій лютого 2014 року.









      Небесна Сотня стала символом незалежності для українських воїнів, які нині боронять нашу країну від російських окупантів. 








    Серед мужніх захисників наш читач Максим Гергелійник, йому тільки дев’ятнадцять  літ, а він вже перевірив на собі стару солдатську істину: куля, свист якої ти почув, - вже не страшна. Якщо просвистіла, значить, пролетіла – не твоя. Максим запевняє, що «перемога буде за нами, бо ми боронимо свою землю, рідну країну».


                  

                Дякуємо всім захисникам і захисницям, що наближають Перемогу!

                                             Слава Україні! Героям Слава!

                                                  Слава Небесній Сотні!





Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...