середу, 8 лютого 2023 р.

 

                              Великий мрійник

    Жюль Габріель Верн народився в 1828 році, в століття зародження технічного прогресу. Письменник, чиї книги вважалися науковою фантастикою, був на кілька кроків попереду своїх сучасників.

     Жюль Верн знайшов собі славу в усьому світі, за даними ЮНЕСКО, його книги — серед лідерів перекладів, він поступився пальмою першості лише Агаті Крісті. Він написав 66 романів, декілька десятків п’єс, оповідань і наукових робіт. Багато робіт побачили світ вже після смерті письменника.

     Герої книг переживають багато пригод. Жюль був сам завзятим мандрівником, у нього було декілька яхт в різний час, на яких він, в більшості випадків під час плавання, і писав свої твори. Географічне товариство Франції прийняло його в свої ряди за любов до морських походів.

     Герої його книг, так само як і сам письменник, пускаються в усі можливі авантюри. Фантазія автора невичерпна, він відправляє своїх персонажів в глибини океану і на місяць. Дивним фактом є те, що багато з технічних речей, описаних у творах Жюля Верна, не були винайдені тоді ще у реальному житті. Так на сторінках його книг можна зустріти згадки про космічний політ, про акваланг, про літаки, машини, підводні човни і, що найдивовижніше, про телебачення і Інтернет, не обійшов він стороною і зброю масового ураження.

      З упевненістю можна сказати, що почесне звання основоположника фантастики письменник отримав заслужено.

      8 лютого виповнюється 195 років від дня народження Жюля Верна.

      З нагоди цієї дати, на абонементі Кельменецької центральної  бібліотеки  організована  книжкова виставка-персоналія  «Великий мрійник», на якій представлені захоплюючі романи автора. Відвідувачі не тільки знайомилися з фантастичними творами автора, але й брали їх додому, щоб у сімейному колі почитати книжки, які були улюбленими творами їхніх батьків.



Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...