пʼятниця, 27 січня 2023 р.

                                                  Голокост – це жах, це біль


                               Це Голокост – всього одне лиш слово,

                               Та його сенс – пекучий болі жар,

                                Вбивали всіх!.. старого і малого,

                                 І мало хто життя порятував.

27 січня у всьому світі вшановується День пам’яті жертв Голокосту. Саме в цей день у 1945 році було звільнено в’язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі.

"Неможливо розповісти про геноцид, але і замовчувати його не можна", – ці слова належать колишньому в’язню Освенціма Єлі Візелю. Він вижив у таборі смерті, щоб стати письменником та журналістом, а у 1986 році – лауреатом Нобелівської премії миру. Доки жива людська пам’ять, трагедію Голокосту слід згадувати із соромом і жахом. Людство мусить не забувати про мільйони ні в чому не повинних євреїв і представників інших національностей, про чоловіків, жінок і дітей, яких було знищено варварськими методами в роки Другої світової війни.


З нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту в читальному залі Кельменцької центральної бібліотеки діє книжкова виставка-спогад «Голокост – це жах, це біль».



Пропонуємо всім бажаючим ознайомитися з виданнями, які представлені на виставці, та вшанувати світлу пам’ять жертв Голокосту.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...