пʼятниця, 20 січня 2023 р.

 

Соборна. Вільна. Незалежна.

Щороку 22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, Україна відзначає День Соборності. Злука задекларувала об’єднання українських земель в одній державі та продемонструвала соборницькі прагнення українців обох частин України. Ця подія була знаковою для українського державотворення.

До Дня Соборності України в Кельменецькій дитячій бібліотеці було проведено хроноскоп історії «Соборність душ єднає Україну». Бібліотекар розповіла юним користувачам про цю важливу дату в історії України та познайомила з книгами, представленими на книжковій виставці «Соборна. Вільна. Незалежна»

Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність, за своє існування. І подвиги героїв України ХХІ століття доводять, що за 101 рік бажання українців жити в соборній, незалежній Україні, тільки укріпилося. Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.

 



Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...