пʼятниця, 20 січня 2023 р.

                                         Соборність душ єднає Україну



Україно, соборна державо,

Сонцесяйна колиско моя.

Ні, не вмерла й не вмре твоя слава,

Завойована в чесних боях!

 


22 січня – ця дата займає особливе місце в історії становлення незалежної України. У 1918 році, 105 років тому, IV Універсалом Центральної Ради було проголошено незалежність Української Народної Республіки. А рівно через рік 22 січня 1919 року на Софіївському майдані у Києві Директорія УНР оголосила Акт Злуки всіх українських земель в єдину Українську державу.

22 січня ввійшло до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України.

Про історію подій, що спонукали до об’єднання України в Єдину, Соборну розповідали користувачам Інтернет-центру фахівці Кельменецької центральної бібліотеки під час історичного екскурсу «Соборність душ єднає Україну». А також присутні ознайомились з книжковою виставкою «Єдина духом Україна», на якій представлені документи, що висвітлюють тернистий шлях України до соборності та сумне сьогодення нашої Вітчизни. Адже росія знову прагне знищити українську державність і окупувати нашу землю. На полі битви мужні сини і доньки, які захищають єдність і незалежність рідної землі. Разом нас не подолати. Соборність – мета Перемоги.

Одного чистого і мирного неба тобі, Україно!

Боже, Україну збережи! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...