вівторок, 17 січня 2023 р.

 

    Кожне відкриття чи винахід – це чудо, створене за допомогою гострого розуму , спостережливості та вмілих рук.

    Саме сьогодні, 17 січня, весь світ відзначає День дитячих винаходів. Прагнення винаходити – це природний стан усіх дітей, тому вони здатні вразити нас своїми творіннями й винаходами!

    Робот-безпілотник, який допоможе хворим, папір з листя, бандаж, який замінює МРТ – це все зробили школярі. Та ні, не американські, як можна було б подумати. Ці винаходи справа рук українських школярів, які вже з малих років роблять свій внесок у розвиток країни і майструють щось дуже унікальне. Тож пропонуємо вам дізнатись про тих, хто вже за шкільною партою почав змінювати світ.

    Валентин Фречка з Закарпатської області винайшов технологію створення паперу з опалого листя. Винахідник Володимир Петрина створив алгоритм для роботи помічника, який може допомогти безпомічним та хворим людям. Сергій Дівянін створив заміну МРТ. Ігор Шибка створив електронні окуляри для незрячих. Анастасія Лівочка вигадала два способи, які допомогли би рятувати життя бійців. Перший – це розсікач диму від пічок, який допомагає приховати присутність бійців на місці стоянки. Другий – пристрій для безпечного транспортування поранених. Максим Шумаков з Волинської області створив пристрій для відстеження перешкод для безпілотників.

    До списку юних винахідників приєднався наш земляк бабинчанин Денис Гідора, третьокурсник Чернівецького політехнічного коледжу. Денис виготовляє системи скидання для дронів, а також спільно з однокурсниками – повербанки та стабілізатори для снарядів.

    Сьогодні ми радіємо винахідливості юних геніїв, якими так багата наша країна. Хто знає, може бути, саме в цю мить вони розмірковують над черговим важливим винаходом, який вразить, якщо не все людство, то наше найближче оточення.
    А якщо ви хочете ще більше дізнатися про дітей-винахідників України та світу, завітайте у Кельменецьку дитячу бібліотеку та прочитайте книги, які представлені для вас на книжковій виставці «Відкриття на кожній сторінці»




     

  

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...