понеділок, 16 січня 2023 р.


                      Пам’ятаймо кіборгів безсмертних!



16 січня День пам’яті «кіборгів» – в Україні вшановують захисників, які тримали оборону Донецького аеропорту від російських окупантів та терористів.

Бої за стратегічний об’єкт точилися з 26 травня 2014 по 22 січня 2015 року. Протягом 242 днів з неймовірною стійкістю, відвагою та незламністю українські військовослужбовці, добровольці, медики та волонтери утримували оборону будівель летовища, а також контролювали навколишні села.

Ірина Вовк–журналістка, працювала редакторкою, кореспонденткою і документалісткою у редакціях інформагенції ZIK та телеканалу «24».

З квітня 2014 року перебувала у зоні бойових дій на Донбасі як журналістка і волонтерка українських військових. У 2014 – 2015 рр. очолювала Благодійний фонд «24» (допомога українським бійцям). З кінця 2016-го записувала розмови із родинами полеглих на Донбасі українських вояків. Сьогодні ці розмови стали книгами.


Книга Ірини Вовк «НА ЩИТІ. Спогади родин загиблих воїнів. Донецький аеропорт» про ГЕРОЇВ, які захищали нашу землю в перші дні, тижні, місяці й роки російсько-української війни. Це незабутній біль живих, а також нагадування людям цивільним, хто заплатив найдорожчу ціну за їхній спокій і добробут.

На сторінках книги згадуються спогади батька нашого земляка Олександра Гарбуза, який загинув 22 січня 2015 року в районі аеропорту Донецька.


 


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...