понеділок, 21 вересня 2020 р.

                               Хай голуби миру на землю зійдуть


             Ще донедавна для всіх українців мир був повсякденною реальністю. Але сьогодні на Сході держави ведуться бойові дії і колись такі прості слова з побажаннями миру стали головними і визначальними у житті кожного українця зі Сходу і Заходу, Півночі і Півдня.

Генеральна Асамблея ООН проголосила 21 вересня Міжнародним днем миру, днем загального припинення вогню і відмови від насильства.

У цей день кожна людина замислюється над тим, а що вона особисто зробила заради миру і злагоди хоча б у своєму оточуючому світі. Основна ідея свята є теза: «Пробач, і ти отримаєш мир».

Щороку в цей день люди більш ніж у 100 містах по всьому світу беруть участь у Ході, висловлюючи безумовну підтримку Організації Об'єднаних Націй у її роботі, спрямовану на мир у всьому світі.

Невід'ємною процедурою початку святкових заходів служить символічний дзвін «Дзвін миру». Він був відлитий з монет, які зібрали діти з 60 країн світу. На дзвоні є напис: «Хай живе загальний мир у всьому світі».


В Україні День миру встановлений Указом Президента в 2002 році і відзначається щорічно також 21 вересня – в Міжнародний день миру.

Пропонуємо вашій увазі відео презентацію «День Миру»


Дністрівський філіал презентує відео презентацію

 «Голубко біла, ти лети у світ,

Хай буде мир у небі голубому»


У цей день бажаємо всім спокою, процвітання і багатства. Бажаємо Вам миру в усьому ‒ миру в сім’ях, миру в серцях та миру в нашій рідній Україні!

 




 





Немає коментарів:

Дописати коментар

                        Писанка – візерунчаста молитва   На порозі – Великдень. Свято ясне, барвисте, мов вишиті рушники, тепле, мов пас...