вівторок, 22 вересня 2020 р.

Їх подвигу немає забуття



22 вересня  в Україні відзначається День партизанської слави. Це свято вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Другої світової війни. Його було встановлено Указом Президента України в 2001 році, на честь 60-ї річниці з початку підпільно-партизанського руху в нашій державі.

Свято День партизанської слави ‒ яскраво відбиває і навіки утверджує непохитну волю, відважність кожного, хто в тилу ворога самовіддано захищав Батьківщину від нацистських загарбників.

Немеркнучою славою вкриті легендарні партизанські полководці і командири: Сидір Ковпак, Олексій Федоров, Микола Попудренко, Семен Руднєв, Михайло Наумов та багато інших партизанських вожаків.

Всіх їх перелічити неможливо, адже тоді в Україні діяло 46 партизанських з’єднань, понад 2000 партизанських загонів. За час визволення України від окупації у складі Українських партизанських формувань та в розвідувально-диверсійних групах нараховувалось 518 тисяч бійців.

У Кельменецькій  центральній районній бібліотеці експонується виставка-спогад «Подвиг народних месників». У виданнях представлених на виставці розповідається про партизанів та підпільників у період Другої Світової війни, які працювали в тилу, виявляли таємну інформацію про ворога, вирішували воєнні задачі, які ставили перед ними командування армії.

В філіалі с. Бабин оформлено виставку-лекторій «Народна пам'ять вічна і жива!»


Тих, хто вижив у цьому пеклі на ім’я ‒ війна, з кожним днем стає все менше і менше. Сьогодні на їхніх скронях сивина. Мине час і вони відійдуть у вічність. Тож сьогодні ми не маємо права обійти їх увагою, наших ветеранів-партизан.



 





 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...