пʼятницю, 24 листопада 2023 р.

 

                Зроніть сльозу за тими, хто не зріс,

                  що мали зватись гордо українці!

     

     Пам’ять – це нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок написано кривавим і чорним. Найтрагічнішою сторінкою історії нашого народу є голодомор 1932-1933 років. Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. І в останні дні листопада весь український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

    До цієї трагічної дати в Кельменецькій дитячій бібліотеці було проведено годину-реквієм «Зроніть сльозу за тими, хто не зріс, що мали зватись гордо українці!». Біля книжково-ілюстративної виставки «Голодомор. Твій біль, Україно!» діти слухали розповідь бібліотекаря про геноцид українського народу, штучний голодомор, фізичне знищення народу, авторами яких були тодішня правляча влада, радянський політичний режим.

     Народ України пам’ятає сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки тих трагічних подій Великого Голодомору. А тому варто робити все, щоб їхні нащадки, особливо молодь, знали про ті лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось.

 





Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...