середа, 8 листопада 2023 р.

 

                 Живіть для нас  у мальвах,

                       струнких і квітучих

Між титулів і рангів вищих,

Посад почесних і чинів

Одне звання, найважливіше…

Звання Порядної Людини

За нього вищого нема.

 

Ці віршовані рядки Ірини Сухарєва присвятила Порядній Людині, колишньому багатолітньому редактору газети «Рідне слово», журналісту, публіцисту, поету-пісняру, автору поетичних збірок «Осінні яблука» та «Мелодія слова» - Богдану Прокоповичу Гурі. Він належить до когорти видатних людей Кельменеччини, які складають гордість нашого краю і є нашою інтелектуальною елітою.

Мабуть, немає  жодного українця, який бодай раз не чув би «Баладу про мальви», яку  створив Богдан Гура, а поклав ці слова на музику геніальний композитор Володимир Івасюк. Сьогодні молоді виконавці присвячують пісню нашим Героям, які обороняють Україну від російської агресії. А також матерям, котрі слізно чекають повернення своїх дітей з війни.

8 листопада виповнюється п’ять років як Богдан Гура живе у спогадах рідних, друзів, колег, шанувальників. Кельменецька центральна бібліотека з метою вшанування пам'яті незабутнього митця, зібрала слова-спомини  у віночок та  адресою їх у вічність Богдану Прокоповичу.

Він буде жити для нас у мальвах, струнких і квітучих, що символізують непереможну Україну.     

                                                    


                                                        



 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...