вівторок, 21 листопада 2023 р.

 

Майдан: фортеця духу, де народилася Нація

10 років тому, 21 листопада 2013 року, тодішній кабмін вирішив припинити підготовку до Асоціації України з ЄС. На знак протесту того ж вечора на майдані Незалежності зібрались активісти. Спочатку це називали Євромайдан та незабаром протести перетворились на історичну подію – Революцію Гідності. За три місяці Євромайдан неодноразово намагалися розігнати силовики. Активістів заарештовували, викрадали, катували, убивали. На честь двох знаменних подій у новітній українській історії – Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року, указом Президента від 13 листопада 2014 року в Україні 21 листопада відзначається День гідності та свободи.

 До цієї знакової події Кельменецька центральна бібліотека підготувала хронологію мужності «Майдан: фортеця духу, де народилася Нація», яка відтворює події Євромайдану, Революції Гідності та мужність Героїв Небесної Сотні. На абонементі було розгорнуто виставку-пам’ять «Майдан – дорога до свободи»

Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...