вівторок, 28 листопада 2023 р.

           «Сучасні тенденції інформаційно-бібліотечного забезпечення жителів громади» - за такою темою у центральній бібліотеці КУ «Кельменецька публічна бібліотека» відбувся семінар-практикум бібліотечних працівників. Запрошений на семінар начальник відділу освіти, культури та спорту Кельменецької селищної ради Василь Качан зосередив увагу на ролі бібліотек у житті громади, викликах та проблемах, які нині стоять перед книгозбірнями, а також мова йшла про те, що бібліотеки повинні і надалі ефективно розвивати інформативно-консультативну діяльність з різноманітних питань, цікавих жителям громади.

Бібліотекарям були надані консультації та методичні поради, щодо звітності 2023 року та  планування  роботи на 2024 рік. 

 А далі свої відео-роботи представили колегам учасники обласних конкурсів, зокрема:  центральна бібліотека – конкурс на кращий захід із промоції книги та читання  «Читаймо! «Вчимось! Перемагаймо!» з презентацією літературно-мистецького non-stopа «Слово до слова – то буде розмова, а буде розмова, то будемо й ми» та Івановецький філіал – учасник конкурсу   «Бібліотека року» з  відеороликом «Бібліотека об’єднує громаду».

На підтримку  щорічної Всеукраїнської акції  «16 днів проти насильства» до бібліотекарів на відвертий діалог «Насильству НІ!» та спільний флешмоб завітали гості: директор  Кельменецького селищного центру соціальних служб Людмила  Попович, головний спеціаліст служби у справах дітей Дністровської військової адміністрації Людмила Крупко, провідний фахівець із соціальної роботи селищного центру соціальний служб Аліна Рибак, головний юрист Кельменецького відділу з надання безоплатної вторинної правничої  допомоги Альона Луцик, начальник сектору ювенальної превенції відділу взаємодії з громадами Дністровського РВП РУНП в Чернівецькій області, капітан Павло Заришняк та старший інспектор дотримання прав людини Дністровського РВП РУНП в Чернівецькій області, капітан поліції Діана Веркаш.  

Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.











Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...