понеділок, 27 листопада 2023 р.

 

                                «Що люблю, люблю вже навіки!»

 

Сьогодні, 27 листопада, український літературний світ відзначає 160-річчя від дня народження Ольги  Юліанівни Кобилянської.

Щоб віддати шану письменниці, розумній жінці, людині з великої літери, яка вивела нашу літературу на європейські шляхи, Кельменецькою центральною бібліотекою було проведено літературний профіль і анфас «Що люблю, люблю вже навіки!». Ведучі розповідали запрошеним на захід учасником центру громадського дозвілля (ВПО 60+, які є мешканцями нашої громади), проєкту GFFO в Чернівецькій області, імплементується Міжнародною організацією  Help Age internatronal, та працівникам бібліотеки про багатогранний талант «гірської орлиці». Було розкрито одне з головних питань «всього життя і творчості» письменниці – емансипація, рівноправність жінок з чоловіками. Чудовим доповненням до цієї теми став перегляд фільму «Царівна» за мотивами однойменної повісті Ольги Кобилянської, а під час демонстрації уривку з фільму «Гра долі» присутнім відкрилась історія знайомства і закоханості Ольги в Осипа Маковея.

Також було презентовано ювілейну виставку «Велична квітка Буковини», на якій представлені художні твори письменниці та літературно-критичні видання з фондів бібліотеки про її життя і творчість. Запрошуємо всіх бажаючих до прочитання творів Ольги Кобилянської.    




 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...