пʼятниця, 18 лютого 2022 р.

 

В блакить небес, у зоряні світи

Злетіли тихо душі соколині

 


 Не плачте мамо, я іще живий,

 Мені в віках залишине безсмертя,

 Хоча і вас тепер не обійму

 Та я живу у всенароднім серці…

 


Їх називали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули  зачесть, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем  полинули у вирій вічності…

З метою вшанування пам’яті Героїв небесної Сотні, патріотичного виховання молоді у читальному залі Кельменецької центральної бібліотеки оформлено розгорнуту тематичну виставку «Україна незборима: герої буремного часу» та проведено патріотичний репортаж «В блакить небес, у зоряні світи злетіли тихо душі Соколині» для здобувачів освіти Кельменецького професійного ліцею. Розповіді бібліотекарів про гіркі події 2013-2014 років під час Революції Гідності, декламування учняи героїко-патріотичних віршів, перегляд відеороликів – все це ятрило душу, ще раз нагадуючи про події на Майдані. Хвилюючим і болісним був огляд спецвипусків часописів з бібліотечного фонду на сторінках яких висвітлюються факти, спогади очевидців, фоторепортажі. Всі матеріали зіткані із правди та присвячені людям, які змінили історію України ціною свого життя.

У ході заходу символічною була хвилина мовчання за подвиг Героїв. Залу оповила тиша. Тиша, в якій відчувалися біль, смуток і скорбота.

Насамкінець бібліотекарі запросили здобувачів освіти разом з ними долучитися  до Всесвітньої тихої акції «Ангели  пам’яті», та розвішати  на деревах біля бібліотеки білих паперових ангелів, які є символами розстріляних на Майдані.

Герої не вмирають! Слава Україні! Слава її Героям!

Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...