четвер, 3 лютого 2022 р.

                         Водно-болотні угіддя – на користь людям і природі


2 лютого, в день заснування Конвенції про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовище існування водоплавних птахів у 1971 році в м. Рамсар (Іран), відзначається Всесвітній день водно-болотних угідь.

Цей день започатковано для привернення уваги до важливості водно-болотних екосистем для людей та вперше відзначено у 1997 році.


У Кельменецькій центральній бібліотеці відбулася зустріч-діалог з провідним фахівцем з екологічної освіти Національного природного парку «Хотинський» Людмилою Бабин. Пані Людмила розповіла про водно-болотні угіддя на території НПП «Хотинський», а також про її роль і необхідність збереження. Кожен з присутніх  висловив свою думку щодо екологічного становища річок в нашій місцевості та по Україні.  



Бібліотекарями було презентовано книжкову виставку «Екологічний бумеранг». Експонована література надає пізнавальну інформацію та розкриває глобальні екологічні питання. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...