пʼятниця, 18 лютого 2022 р.

 

    Хто за свободу вийшов проти смерті,

         Тому немає смерті на землі.

                                                                                               

 І рани їхні вже їм не болять…                  
Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло…

Як крила ангела, злітаючи назад,

 Небесна Сотня в вирій полетіла.

    

    Небесна Сотня – так назвали Героїв Революції Гідності в Україні зими 2013-2014 років, котрі віддали свої життя заради кращого майбутнього для рідної країни. Вони були звичайними людьми – науковцями, програмістами, митцями, студентами, вчителями, підприємцями… І всі вони віддали найдорожче – життя, аби ми могли жити у новій, вільній та демократичній державі.

    День пам'яті Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого. Саме в ці дні протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку, загинуло найбільше активістів Майдану. Україна заплатила надто високу ціну за звільнення від диктатури і свій цивілізований вибір – бути частиною Європи.

    В Кельменецькій дитячій бібліотеці  про ці події було оформлено книжково-ілюстративну виставку «День, що змінив Україну», біля якої проведено скорботну свічку «Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смерті на землі».



Ми знаємо що ми єдині, перемога буде за нами.

Єдина Україна! – іншого шляху у нас немає.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...