пʼятниця, 12 травня 2023 р.

 

Всесвітній день кульбаби

 

Існує легенда. Богиня квітів прийшла на землю, щоб обрати собі найкращу квітку. Проте більшість з них були надто примхливими і лише скромна кульбаба відповіла: «Я не вибаглива квітка, росту там, де бігають діти. А моя мета – дарувати щастя та радість кожній людині». Через таку скромність квітка стала улюбленою для Богині.

Шанують це маленьке сонечко і всі жителі планети Земля. Для одних вона – компонент вітамінних салатів і смачне варення з духмяних квіток, для інших – цілюще джерело народної медицини. Недарма в честь цієї скромної квітки запроваджено окреме свято – Всесвітній день кульбаби, а саме – 13 травня.

До святкування Дня кульбаби долучились також бібліотекарі і юні користувачі дитячої бібліотеки. Бібліотекарі познайомили дітей з легендами, казками, віршами про цю рослину. Діти весело та корисно провели час з книгою та квітами, лишень погляньте на ці гарні, веселі личка з чудовим сонячним настроєм!
















  

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...