понеділок, 8 травня 2023 р.

                   І травень знову нагадає історію жахливих днів

8 травня Україна і світ відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні 1939-1945 років. Цей день присвячений пам’яті жертв Другої світової війни та з метою гідного вшанування подвигу українського народу, який разом з іншими народами у складі антигітлерівської коаліції перемогли нацизм. Цей день присвячений пам’яті мільйонів людей, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття. 


До цієї дати в читальному залі Кельменецької центральної бібліотеки було проведено історичний щоденник «І травень знову нагадає історію жахливих днів». Дорослі і діти гортали сторінки історії періоду Другої світової війни та про роки окупації в Україні, дізналися про героїчні подвиги наших дідів та прадідів, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю та свободу країн Європи. Також було проведено огляд літератури, представленої на виставці-спомині «Перегортає пам'ять сторінки»

На жаль, зараз, як і у роки Другої світової війни, українці воюють з жорстоким і цинічним ворогом – російським окупантом. Але, ми господарі на своїй землі, правда за нами – тож ми знову здобудемо перемогу в ім’я європейського майбутнього рідної Батьківщини.

Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими і є запорукою неминучості нашої перемоги сьогодні. Низький уклін, вічна пам’ять.

Висловлюємо безмежну вдячність усім, хто зараз стоїть на варті Батьківшини зі зброєю в руках захищають свободу і незалежність нашої країни.

 Бажаємо всім захисникам міцного здоров’я на довгі літа, щастя, злагоди та мирного неба над головою вам і вашим родинам.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...