пʼятниця, 2 грудня 2022 р.

    

                                   Український Сократ

                  

    Від покоління до покоління, із уст в уста, із книжки в книжку передаються оповіді про Григорія Сковороду. В ньому вражає гідна подиву цільність натури й громадянська принциповість. Дивовижна послідовність у дотриманні власних принципів ставала іноді трагедією Сковороди.

   Протягом усього життя Сковорода послідовно уникав всього того, що могло уярмити його дух і волю до свободи, і з повним правом заповів написати на могилі слова: «Світ ловив мене, та не впіймав».

   Інтерес до життя і творчості Григорія Сковороди не зникає і сьогодні, а надихає на вивчення його творчої спадщини, в якій знайшла своє яскраве поетичне втілення глибока народна мудрість. Те, що залишив він нам у спадок – це цілюще, життєдайне джерело, з якого черпатимуть наснагу ще багато поколінь.

   З нагоди відзначення 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди в дитячій бібліотеці проходять літературні читання «Український Сократ». Біля книжково-ілюстративної виставки «Світ ловив мене, але не спіймав» юні користувачі мають змогу ознайомитись з життєвими та творчими шляхами Сковороди.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...