середа, 7 грудня 2022 р.

                                    Незбагненне диво –

українська хустка

      Етнографічна виставка



Одягнеш хустину і ти –

справжня жінка,

Бо ти з України  і ти –

Українка





7 грудня у світі відзначають День української хустки. Саме українська хустка об’єднує жіночі покоління і передається як родинна цінність від матері до доньки.

Українська хустка – традиційна, різна, легка, тепла… А ще, для кожного рідна. Час спливає непомітно, життя розкидає нас по світах, а мамина хустка, як оберіг, як пам`ять роду, супроводжує і не дає забути історію, традиції свого роду-народу.


Саме українській хустці, як найціннішій реліквії, була присвячена етнографічна виставка «Незбагненне диво – українська хустка», яка  дозволила розширити уявлення  про історію виникнення хустки та її значення у зовнішньому вигляді української жінки.

… А хустки усміхалися квітами, підморгували таємничими орнаментами. Ось така вона – звичайна хустка, родинний оберіг, краса українського народу.

Нехай барвисті, як сад навесні, мерехтливі, як світанки над річкою, наші рідні українські хустки залишаються в серці кожної українки. Цього дня можна було доторкнутися до хустини, набратись позитивної енергетики й загадати бажання: яке неодмінно збудеться!


Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...