середа, 14 грудня 2022 р.

      Земний уклін бійцям Чорнобильського лиха

14 грудня в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.

Страшні події 1986-го ніколи не зітруться з пам’яті теперішніх та майбутніх поколінь.

Серед тих, які боролися зі страшним лихом, було чимало наших земляків, які, ризикуючи життям та здоров’ям, в ті пекельні дні з честю виконали свій обов’язок перед Батьківщиною. Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, віддавши своє життя задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь.

В читальному залі бібліотеки розгорнуто виставку-пам’ять «Гріх непростимий: Чорнобиль». Книги і матеріали з Інтернет-ресурсів розповідають про страшну трагедію на Чорнобильській АЕС. На виставці представлені фотографії ліквідаторів катастрофи, які віддали своє життя в перші дні аварії.


Своїх героїв треба знати, шанувати і пам’ятати. Час може лікувати від усього, але не від пам’яті. І якщо народ пам’ятає уроки своєї історії, він вартий того, щоб дивитись у майбутнє.

Низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Щиро бажаємо всім миру, міцного здоров’я, добра й злагоди. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!

 Мирного нам майбутнього!


Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...