середа, 13 жовтня 2021 р.

 


               14 жовтня  українці святкують одразу три свята: перше –  свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде, - День захисників та захисниць України.

День українського козацтва співпадає зі святом Пресвятої Богородиці, бо козаки вважали Богоматір своєю захисницею та покровителькою. Від самого початку козаками були виключно вільні люди, головними принципами яких були свобода і рівність. Козак в українській історії був завжди воїном, який служить своїй Батьківщині, боронить віру, гідність та звичаї українського народу.


      У цей день ми вшановуємо також всіх тих, хто продовжує боротися за нашу свободу й висловлюємо щиру вдячність та пошану тим, хто без вагань поклав своє життя за світле майбутнє України, чиї героїзм, мужність та самовідданість стають прикладом для майбутніх поколінь.    



Кельменецькою дитячою бібліотекою до Дня українського козацтва проведено історичний хронограф «Козаку найперше воля, козаку найперше честь» та оформлено книжково-ілюстративну виставку «Ми роду козацького діти».     

Бажаємо всім міцного здоров’я, миру, віри та волі до перемоги.      

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...