понеділок, 11 жовтня 2021 р.

Міжнародний день дівчаток

 

     

    

 У всіх дівчаток світу є своє світле та миле свято. І відзначається воно 11 жовтня. Це – Міжнародний день дівчаток, який проголошено ООН в 2012 році за ініціативою Канади.



      Насправді цей день важко назвати святом, оскільки він присвячений особливим соціальним проблемам – нерівності і навіть насильству та погрозам, яких зазнають дівчатка у всьому світі. У число таких проблем може входити заборона на освіту, неповноцінне харчування, соціальні права тощо. Головна його мета – гендерна рівність і дотримання прав дівчат, привернення уваги до їх дискримінації, що пов’язана безпосередньо з  приналежністю до жіночої статі.

     Сьогодні прийнято вітати прекрасну половину людства – малят, підлітків і дорослих жінок, адже в душі ми завжди дівчатка.

       У Міжнародний день дівчаток Кельменецька дитяча бібліотека підготувала книжково-ілюстративну виставку «Усе для дівчаток» і  бажає всім бути щасливими, рости в хорошій сім’ї і отримувати любов. Нехай кожна дівчинка зросте красунею, розумницею і най-найщасливішою. Радості вам і здійснення мрій.



Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...