субота, 23 жовтня 2021 р.

24 жовтня – День ООН


 

         «Об’єднані Нації – це наша велика               надія на мирний та вільний світ»

                                                  Ральф Банч



Організація Об’єднаних Націй (ООН) – глобальна міжнародна організація, заснована 24 жовтня 1945 року на конференції у Сан-Франциско на підставі Хартії Об'єднаних Націй. Декларованою метою діяльності організації є підтримання і зміцнення миру і міжнародної безпеки та розвиток співробітництва між державами світу.

Серед найбільш важливих досягнень ООН, про які згадують в цей день, можна назвати підписання декларації прав людини, яка з’явилася в грудні 1948 року.

Україна серед перших держав підписала статут ООН і ввійшла до групи засновників організації. Зараз до складу Організації Об’єднаних Націй входять 192 держави, крім цього, вони є членами Генеральної Асамблеї ООН.


У читальному залі Кельменецької центральної бібліотеки розгорнуто інформаційну викладку «ООН на захист миру та безпеки», яка знайомить з матеріалами про ООН, історією, головними завданнями, Статутом організації,  основними  принципами та напрямками діяльності.



ООН живе в серці і свідомості кожного громадянина як організація, здатна покласти край насильству і укоренити терпимість, сприяти розвитку і забезпечити рівність, захистити права людини і зменшити масштаби бідності. Працюючи на повну силу, Організація Об’єднаних Націй може сприяти здійсненню цих високих сподівань людства. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...